Har du lyst til at høre mere?

Safari i Tanzania - en oplevelse for livet.

Nogle af Afrikas mest kendte safariområder ligger i Tanzania. Blandt andet finder vi Afrikas højeste bjerg, Mount Kilimanjaro, det storslåede Ngorongoro krater og Serengeti sletten, hvilket giver nogle unikke safarirejser i Tanzania.

Afrikas største vildtreservat ligger i det sydlige Tanzania. Selous er 55.000 km2 stort, det vil sige større end Danmark, og eftersom der ikke findes veje i størstedelen af reservatet, består det hovedsageligt af uberørt natur, hvilket giver nogle utrolige safarioplevelser.

En safari i Tanzania indbyder til mange spændende oplevelser. Mange ruter ligger i landets nordlige del og inkluderer Serengeti sletten, Ngorongoro krateret, Lake Manyara og Tarangire.

Det er nemt at komme hertil. Fra Europa kan man flyve direkte til Kilimanjaro lufthavn, der ligger ca. 50 km fra Arusha, hvor safariturene udgår fra. Fra Nairobi kan man køre i bus på omtrent 5 timer eller benytte en af flere daglige forbindelser med rutefly.

Det nordlige Tanzania er forholdsvist dyrt og har mange turister, og man skal være opmærksom på, at specielt Ngorongoro krateret og Serengeti er lidt plaget af, at der ikke er restriktioner på mængden af safaribiler. Oplevelsen kan nemt blive en skuffelse. Køb aldrig en for billigt safaritur til Tanzania og sørg for at have eget køretøj, så I selv kan bestemme hvad og hvor, I vil opleve.

De sydlige områder i Tanzania er en ganske anden historie. Specielt Ruaha og Selous rangerer højt på listen over de bedste områder til safari i Tanzania. Skal det være helt vildt (og kostbart) så kombiner med nogle dage i Katavi, der særligt er kendt for enorme flokke af bøfler og løveflokke.

Forlæng eventuelt safarirejsen i Tanzania med nogle dage på Zanzibar. Opholdet kan bestå af nogle dage i den gamle og historiske bydel Stone Town og nogle dage ved vandet. Eller tag til den autentiske Mafia Island, hvor turismen ikke har nået samme højder som Zanzibar - og hvor man i perioder af året kan snorkle med hvalhajer og se havskildpadder blive udklækket.

Rejser til Tanzania:

Tanzanias Safariområder

De sydligere områder har Dar es Salaam som udgangspunkt og til trods for, at der er fantastisk spændende, så er de ikke så besøgte. Det skyldes formentlig, at det er noget dyrere at rejse dertil. Safarilodgene er samtidig lidt dyrere end hvis du tager på safari i Tanzanias nordlige del, men specielt transportomkostningerne er høje på grund af de store afstande. Alt i alt er Tanzania en perle, der tilmed har et enormt potentiale. Safarimulighederne er enestående, og det bliver spændende efterhånden, som andre vildtområder bliver tilgængelige til safari i de kommende år. Tanzania vil nok fortsat være lidt dyrere end nabolandene, men det betyder blot at antallet af turister begrænses.

Safari i Tanzania er på alle måder fantastisk. De seneste år er populariteten blevet så stor, at de nordlige områder Ngorongoro krateret og dele af Serengeti har massive turistmængder. Mange bliver overrasket og skuffede. Vær klar over situationen og lad være med at købe en for billig rejse, så ender man med sikkerhed med en del kedelige oplevelser. Der er stadig meget godt, men kig også på det sydlige Tanzania med områderne Ruaha og Selous. De er ikke så kendte, men regnes i dag blandt det bedste områder til safarirejser i Tanzania og noget af det bedste i Afrika.

Under områderne kan du se vores dafaricamps og lodges.
Se alle områderne her

Aftal privat møde og gennemgang af mulighederne for jeres rejse.

Hvis I allerede er blevet godt inspireret, så ring og få en snak med os. Vi kan aftale at mødes til en nærmere gennemgang af muligheder eller vi kan lave et eller to forslag til jer, som kan bruges som udgangspunkt inden vi tager næste snak.