Har du lyst til at høre mere?

Kom på safari i flere lande

Vi giver dig her nogle eksempler på spændende safarisammensætninger, der dækker flere lande. Nogle er helt oplagte, mens andre er for de lidt mere eventyrlystne, der dels vil opleve en god bid af Afrika og dels har tiden samt rejsebudgettet, som gør det muligt. Betragt turene som inspiration til fantastiske rejser, som med fordel kan sammensættes og kombineres efter dine behov.

Naturligvis kan man kombinere Afrikas lande. Nogle lande og oplevelser ligger lige for, andre er tidskrævende at kombinere, og så er der dem man lige skal overveje en ekstra gang fordi rejsetid eller økonomien ikke hænger så godt sammen.

Kenya & Tanzania - Safarilandene i Kenya og Tanzanias nordlige safariområde ligger ikke langt fra hinanden. Man kan imidlertid ikke bare krydse landegrænsen, hvor man har lyst. Helt oplagt synes det at køre mellem Masai Mara (Kenya) og Serengeti (Tanzania), der kun adskilles af en streg på et kort. Imidlertid er her ingen grænseovergang for turister, og man skal til Victoria søen eller Namanga ved Kilimanjaro. Det tager tid og koster en del. 

Årstider, forskelle i oplevelser, prisniveau mellem de to lande gør at kombinationen ikke er helt så oplagt, og man skal passe på med at lave kombinationen bare fordi, man kan. I langt de fleste tilfælde vil vi anbefale at udvide safarituren i Kenya med nogle af de oplevelser, som Tanzania ikke har f.eks Samburu, Meru og Bogoria, som udfra en oplevelses-, transport- og prismæssigt giver langt mere mening, ligesom safari i det nordlige Tanzania kan udvides med det sydlige Tanzania.

Ugandas bjerggorillaer er oplagte sammen med safari i Tanzania eller Kenya.

Ethiopiens kultur og historie er en virkelig interessant "add-on" til Kenya og Uganda. Det er specielt Addis Ababa og klippekirkerne ved Lalibela, som man bør bruge nogle dage på. Er man interesseret i kultur og historie, så findes der flere steder i Afrika, hvor safarituren kan krydres godt. Ethiopien er helt i særklasse, men der er også steder i Kenya og Tanzania, der er spændende, hvis det skal være en mere "lige" rute eller kun en enkelt udflugt.

I det sydlige Afrika ligger mange oplevelser, hvor landene Zambia, Botswana og Zimbabwe mødes. Man bør egentlig ikke skele så meget til, hvilket land man er i. Det vigtige er, at rejsens ophold og transport er rigtigt stykket sammen. Eksempelvis passer Victoria Falls godt sammen med safari i Botswana og Zimbabwe. Zambia har sit eget Victoria Falls, fordi vandfaldet ligger hvor de to lande mødes. Man ser blot vandfaldet fra den anden side af floden. Har man fundet drømmehotellet eller lodgen på Zambiasiden af vandfaldet, så spiller det ingen rolle, om man bor der istedet for Zimbabwe.

Er den primære interesse at opleve safari i Sydafrika, så kan Victoria Falls nemt lægges til rejsen. Eller vil man gerne på "rigtig" safari, så kan man tage safaridagene i Botswana og bagefter rejse til Sydafrika. Netop den sammensætning er meget populær.

Det var de enkle og populære kombinationer. Nedenfor er eksempler på lidt længere kombinationsrejser, hvor man i sagens natur bruger mere rejsetid, men flyvningerne er stort set alle direkte, så det er sammensætninger, der absolut giver god mening.

Rejser til flere lande:

Aftal privat møde og gennemgang af mulighederne for jeres rejse.

Hvis I allerede er blevet godt inspireret, så ring og få en snak med os. Vi kan aftale at mødes til en nærmere gennemgang af muligheder eller vi kan lave et eller to forslag til jer, som kan bruges som udgangspunkt inden vi tager næste snak.