Har du lyst til at høre mere?

Smuk og historisk ferie på Zanzibar

Zanzibar er ikke bare smuk men også fuld af historie og har en placering tæt på Afrikas fastland, hvorfor det er en ekstremt populær destination både kombineret med andre rejsetyper og alene. Slavehandel har haft stor betydning for øens historie, og dette afspejles bl.a. i hovedstaden Stone Town, hvor der venter enestående kulturelle og historiske oplevelser. Skove og jungle, strand og vand, by og historie kombineres alle her. Som alle andre kendte steder, så tager turismen fart. Zanzibar er ikke helt det samme i dag som for 15-20 år siden. Her er stadig fantastiske strande og hoteller, men undersøg om I måske finde det, I søger på Kenyas kyst, Mafia Island eller Seychellerne. Det er transporttider, priser og oplevelser, som bør overvejes, inden man vælger sin afslutning på rejsen.

Øen er populært kaldet “Krydderi-øen” og var i sin tid centrum for slavehandelen i Afrika. I og omkring den gamle bydel, Stone Town, findes et væld af historiske og kulturelle oplevelser, der måske er de bedste af sin art i Østafrika. Eksempelvis kan man opleve slavekamre, og huset som Dr. Livingstone fik overdraget af Sultanen af Zanzibar. Sammen med øens spændende krydderiplantager og markedspladsen i Stone Town, er der oplevelser nok til 2-3 dage.

Opholdet på øen kan afsluttes på et af øens kysthoteller. Hotellerne på øens nordspids og østkyst er de bedste. Hotellerne nær byen er ikke særligt velegnede til badeferie. En god afslutning til en safarirejse er 2 nætter i byen og 3-5 nætter ved vandet. På Zanzibar skal man være opmærksom på ramadanen, hvor der ikke serveres mad og drikke fra solopgang til solnedgang. Det gælder dog hovedsageligt mindre hoteller og restauranter. Ferieopholdet på Zanzibar kan sammensættes efter ønske.

Læs mere om naboen Mafia Island.

Start din rejseoplevelse allerede nu. Bestil privat foredrag.

For 30 år siden rejste jeg på safari til Afrika for første gang. Det har været fantastiske år med rigtig mange rejser på egen hånd, med min familie og som safariguide. Intet er ændret hvad angår min interesse og begejstring for dyrelivet og sletterne - og jeg elsker at fortælle om Afrika og arrangere oplevelser - for alle der har rejsetanker i retning af Afrika.

Livingstone Safari er lige netop dem man ikke skal gå udenom når man planlægger en rejse. Vi arrangerer rejser i alle prisklasser og du kan være helt sikkert på at vi gør det rigtigt, og at vi vejleder dig omkring alle de vigtige forhold om rejsen - inden du beslutter dig.