Har du lyst til at høre mere?

Klassisk Mount Kenya safari i det smukke højlandet

Oplev en klassisk safari i Kenya hvor du både får lov til at opleve det smukke højland - Mount Kenya - samt den vilde savanne, mens du overnatter på et trætophotel, i Rift Valley og Masai Mara. Turen byder på syv safariovernatninger og kan med fordel kombineres med en tur til Kenyas kyst, Zanzibar, Seychellerne eller Mauritius.

Klassisk safarirejse i Kenya med overnatning på trætophotel i højlandet ved Mount Kenya, Rift Valley og Masai Mara. Oplevelserne er sikre og uden for meget kørsel. Der overnattes på 1. klasses safarilodges med god beliggenhed. Safarituren er god, hvis man ikke har været på safari før og er usikker på, om vores længere safariture er for lange. Højland ved Mount Kenya & Savanne indeholder safarioplevelser i tre meget forskellige naturområder. Det er en fantastisk introduktion til Afrika og velegnet, hvis man ønsker en afslutning ved stranden efter dagene på safari.

Bedste 1-uges safari i Kenya

Dag 1 Afrejse

Afrejse fra Danmark til Nairobi.

Dag 2 Nairobi

Ankomst til Nairobi først på dagen. Modtagelse i lufthavnen og indkvartering på hotel i byen. Om eftermiddagen er der arrangeret udflugt til Karen Blixens hus, der ligger uden for byen ved Ngong bakkerne. Indkvartering på det historiske The Stanley Hotel (standard),The Norfolk Hotel (standard), Nairobi Serena Hotel (deluxe), Hemingways Hotel (deluxe) eller House of Waine (deluxe).

Dag 3 Trætophotel

Der køres mod nord til højlandet ved Mount Kenya og Aberdare skovene (3 timer). Vi kører gennem skoven til trætophotellet. Dagen, aftenen og natten tilbringes med at iagttage skovens dyr, der kommer for at drikke vand og grave i den saltholdige jord. Mange spændende scener udspænder sig blandt andet mellem bøfler og elefanter om retten til vandhullet. Der overnattes på lodgen, hvis man ellers kan løsrive sig. Indkvartering sker på Mountain Lodge (standard) eller The Ark (standard).

Dag 4 & 5 Rift Valley – Lake Nakuru og Lake Naivasha

Der findes både kaffe- og teplantager i bjerglandskaberne nord for Aberdare på vej til Lake Nakuru. Mange andre afgrøder dyrkes i dette område af de lokale feks bananer, papaja og andre eksotiske frugter. Køreturen til Lake Nakuru (ca. 4 timer) er afvekslende, og ved nedstigningen til The Rift Valley har man en fremragende udsigt. Der køres eftermiddagssafari ved søen og i de omkringliggende skove.

Primært vil vi denne eftermiddag opleve de mange flamingoer og pelikaner, der pryder søen. Der vil foruden disse arter være mange andre spændende fugle, og en køretur gennem den tropeagtige skov ved man aldrig, hvad bringer. I de sene eftermiddagstimer kommer leoparderne ned fra trætoppene for at slikke solskin de sidste par timer inden solnedgang, hvorefter nattens jagt efter føde starter. Vi kører til Naivasha søen sidst på eftermiddagen. Indkvartering sker på Lake Naivasha Sopa Lodge (standard), Naivasha Simba Lodge (standard), Kiangazi House (deluxe) eller Chui Lodge (deluxe).

Næste dag skal vi på sejltur på Naivasha søen og på safari i Hells Gate nationalpark. Hells Gate byder på spændende vandring i kløften, hvor spor af vulkansk aktivitet og geysere sammen med klippevæggenes dyreliv giver et par spændende timer. Netop denne dag er en af turens højdepunkter, idet vi begiver os på opdagelse væk fra køretøjet, der ellers er rigeligt brugt på turen.

Dag 6, 7 & 8 Masai Mara

Dagen startes tidligt, og der køres gennem The Rift Valley og Maasai-land til Masai Mara (ca. 6 timer). Længe før Masai Mara nås, har vi set mange dyr. Der er ikke noget fysisk hegn, der hindrer dyrenes vandring, og mange dyrearter lever nær maasai-folket. De næste 3 dage tilbringes i Masai Mara. Vi vil blandt andet opsøge Masai Maras løveflokke, og på de åbne sletter ses ofte geparder på jagt. På savannen findes blandt andet strudse, zebraer, gnuer, bøfler, elefanter og forskellige antilopearter. Vi kører safariture tidlig morgen og om eftermiddagen. Vi har en del forskellige camps og lodges at vælge mellem. Det varierer i beliggenhed, stil og pris.

De mest oplagte steder at bo er: Ilkeliani Camp (standard), Base Camp (standard+), Mara Serena Lodge (standard+), Governors Camp(deluxe), Mara Ngenche Camp (deluxe) og Kichwa Tembo Camp (deluxe).
Skal prisen have et ekstra tryk nedad, kan vi anbefale: Mara Ashnil Camp (budget), Mara Sopa Lodge (budget)Dag 9 Turen slutter i Nairobi – hjemrejse eller forlængelse

Safarituren slutter, og der køres retur til Nairobi, hvorfra der kan fortsættes til Kenyas kyst, Zanzibar eller andet tillægsarrangement. Bemærk at det er muligt at flyve retur til Nairobi fra Masai Mara eller direkte til Kenyas kyst.

 

Praktisk

 • Visum US$50 udstedes ved ankomsten til Nairobi
Tilbage til oversigten

Kort over rejsen

Kort over Højland & Savanne

Turen helt kort

 • Nairobi 1 nat
 • Højlandet 1 nat
 • Rift Valley 2 nætter
 • Masai Mara 3 nætter
Afrejse hver dag 6 overnatninger på safari 7 overnatninger i Kenya Kan forlænges med strand

Værd at vide

 • Afrejse hver dag
 • Samme safariguide på hele turen
 • Vælg mellem forskellige niveauer/typer af camps
 • Ruten kan justeres/udvides efter ønske
 • Safarikøretøj: 4x4 Landcruiser (maks. 6 personer)
 • Kombinér med Mafia Island, Kenyas kyst, Seychellerne og Zanzibar

Priser pr. person

januar/februar/marts fra kr. 19.900
april/maj/juni fra kr. 19.500
juli/august fra kr. 22.900
september/oktober fra kr. 21.900
november/december fra kr. 19.900

Pris baseret på 4 personer i safarikøretøjet
Tillæg ved 2 personer afhængig af valg af køretøj, fra kr. 500 pr. person

Kontakt os for børnerabat, familietur og lign.


Skriv til os

Aftal privat møde og gennemgang af mulighederne for jeres rejse.

Hvis I allerede er blevet godt inspireret, så ring og få en snak med os. Vi kan aftale at mødes til en nærmere gennemgang af muligheder eller vi kan lave et eller to forslag til jer, som kan bruges som udgangspunkt inden vi tager næste snak.