Har du lyst til at høre mere?

De uendelige sletter

Serengeti er en af mest kendte nationalparker i Afrika. Man kender den fra utallige dyrefilm om Afrika, og det karakteristiske billede af Afrika er derfor naturligt fra Serengeti. Det ligger i det nordvestlige Tanzania, mod grænsen til Kenyas Masai Mara. Man kan køre til Serengeti på en safarirundrejse samt flyve dertil fra Arusha, Kilimanjaro og Dar es Salaam.

Serengeti er fantastisk! Den centrale del af reservatet udgør 15.000 km², men eftersom det ikke er indhegnet, finder man dyr i et langt større område. Køreturen fra Ngorongoro krateret til Serengeti er én lang safaritur, hvor man oplever alt lige fra jagende hyæner til intetanende og fredeligt græssende zebraer og gnuer.

Serengeti er for de fleste indbegrebet af Afrika, med den flade vidtstrakte savanne og græssende dyr så langt øjet rækker. Serengeti strækker sig over flere hundrede kilometer fra nord til syd, og landskabet spænder over skov, bjerge og søer med tilsvarende variation i dyrelivet. Alle dyrearter er vel repræsenteret i Serengeti, og safariturene hertil er altid indholdsrige. Den store vandring af gnuer og zebraer stammer fra Serengeti. Hvert år vandrer henved to millioner dyr fra Serengetis sydlige sletter til Kenyas Masai Mara, der udgør den nordlige del af Serengeti økosystemet.

Hovedparten af dyrene i vandringen udgøres af hvidskæggede gnuer og thomsons gazeller, der føres an af et par hundredetusinder zebraer. Løver og hyæner findes altid i nærheden af dette omvandrende spisekammer. De kendte scener, hvor gnuerne krydser floden med ventende krokodiller og gribbe udspiller sig både i Tanzania og Kenya. Er man særligt interesseret i oplevelsen af de mange gnuer, bør man være opmærksom på deres vandrings mønster.

Aftal privat møde og gennemgang af mulighederne for jeres rejse.

Hvis I allerede er blevet godt inspireret, så ring og få en snak med os. Vi kan aftale at mødes til en nærmere gennemgang af muligheder eller vi kan lave et eller to forslag til jer, som kan bruges som udgangspunkt inden vi tager næste snak.