Har du lyst til at høre mere?

Oplev Afrikas safari til fods

Safari til fods kan kombineres ind i rigtig mange af vores safariture. Det er vigtigt at vide, at man altid bliver ledsaget af rutinerede guider, der har en specialuddannelse i at færdes i naturen til fods og at nærme sig dyrene til fods. Det kræver helt speciel træning, dels af sikkerhedsmæssige grunde og dels hvis man skal se mere end bare græs og træer. Dyr reagerer helt anderledes overfor mennesker til fods end i bil. Bilerne har de vænnet sig til og er rolige ved, men ikke alle steder er de trygge ved os til fods. Det betyder ikke at de angriber - tværtimod.

1-2 timers vandring
Safari til fods findes i mange versioner. Det kan være en kortere tur på 1-2 timer sammen med en guide, hvor man primært har fokus på nogle af de mindre ting, man ikke ser fra køretøjet, og så er det meget rart at få strukket benene på de ture, hvor de fleste safarioplevelser er i bil. Den viden, man får på selv disse kortere ture, er et godt supplement på en safarirejse. Eksempler på dette er Komati Camp i Sydafrika og vandretur i Hells Gate i Kenya, som f.eks. indgår på safariturene Elefanternes Afrika og Højland & Savanne. Nogle camps tilbyder også tilkøb af safari til fods, f.eks. Kichwa Tembo Camp, Masai Mara, Kenya

3-5 timers vandring
Nogle safariområder og camps er særligt egnede til walking safari eller safari til fods. Her vil det at komme ud med sporfinder og guide være centralt i dagsprogrammet. Morgentimerne er bedst at vandre i. Her er mest aktivitet blandt dyrene på grund af temperaturerne og dermed også bedst for os at vandre. Disse vandreture kan være 3-5 timer afhængig af årstid og starter ved solopgang. Vandreture er altid i mindre grupper, således at vi forstyrrer dyrelivet mindst muligt. Det er langt fra altid, at vi kommer tæt på de store dyr, og det er egentlig heller i formålet. Byder lejligheden sig og skønner guiden, at vi kan nærme os forsvarligt både, at det er sikkert for os men også uden at genere dyret, så gør vi det. Der er intet vovet over at tage på safari til fods men tanken om, hvad man kan møde, gør det til en spændende oplevelse. Det lyder måske underligt, men en erfaren guide nærmer sig gerne en løveflok der hviler, men skifter retning, hvis man er for tæt på bøfler, elefanter og flodheste. På walking safari er der i høj grad fokus på helheden i naturoplevelsen, stilheden og mulighed for at lære om træer, planer, insekter, fugle, og hvordan naturen balancerer. I nogle af disse camps tager man på vandretur igen om eftermiddagen men de camps, hvor man i stedet kører, og dermed samme sted har kombinationen af vandreture og køreture, er meget populære.

Vandring med overnatning i bushen
Der er noget ultimativt over denne oplevelse. Det er overnatningsformen, som er i telt, og det, at man er langt væk fra al civilisation, der skaber autenciteten i denne rejse - ingen motorstøj, kun få andre turister og så har man stort set Afrika for sig selv. Safariformen appellerer nok mest, hvis man har været en del gange i Afrika, men alle er velkomne. Turene kan være fra 3-7 dage og med vandring mellem campene. På nogle ture kan der indgå flere overnatninger i samme camp. Særligt fremhæver vi her Robin Pope Safaris, der f.eks. har 1 uges walking safari i Luangwa Valley (juni - oktober). Det er ikke den billigste rejseform på grund af beliggenheden og en gruppestørrelse på 6 deltagere. Læs mere.

 

Start din rejseoplevelse allerede nu. Bestil privat foredrag.

For 30 år siden rejste jeg på safari til Afrika for første gang. Det har været fantastiske år med rigtig mange rejser på egen hånd, med min familie og som safariguide. Intet er ændret hvad angår min interesse og begejstring for dyrelivet og sletterne - og jeg elsker at fortælle om Afrika og arrangere oplevelser - for alle der har rejsetanker i retning af Afrika.

Livingstone Safari er lige netop dem man ikke skal gå udenom når man planlægger en rejse. Vi arrangerer rejser i alle prisklasser og du kan være helt sikkert på at vi gør det rigtigt, og at vi vejleder dig omkring alle de vigtige forhold om rejsen - inden du beslutter dig.