Har du lyst til at høre mere?

Det må være virkelig farligt

Safari til fods kan kombineres ind i rigtig mange af vores safariture. Det er vigtigt at vide, at man altid bliver ledsaget af rutinerede guider, der har specialuddannelse i at færdes i naturen til fods og at nærme sig dyrene til fods. Det kræver helt speciel træning, dels af sikkerhedsmæssige grunde og dels hvis man skal se mere end bare græs og træer. Dyr reagerer helt anderledes overfor mennesker til fods end i bil. Bilerne har de vænnet sig til og er rolige ved, men ikke alle steder er de trygge ved os til fods. Det betyder ikke at de angriber - tværtimod.

1-2 timers vandring
Safari til fods findes i mange versioner. Det kan være en kortere tur på 1-2 timer sammen med en guide, hvor man primært har fokus på nogle af de mindre ting, man ikke ser fra køretøjet og så er det meget rart at få strukket benene på de ture, hvor de fleste safarioplevelser er i bil. Den viden man får på selv disse kortere ture er et godt supplement på en safarirejse. Eksempler på dette er Komati Camp i Sydafrika og vandretur i Hells Gate i Kenya, som f.eks. indgår på safariturene Elefanternes Afrika og Højland & Savanne. Nogle camps tilbyder også tilkøb af safari til fods, f.eks. Kichwa Tembo Camp, Masai Mara, Kenya. 

3-5 timers vandring
Nogle safariområder og camps er særligt egnede til walking safari eller safari til fods. Her vil det at komme ud med sporfinder og guide være centralt i dagsprogrammet. Morgentimerne er bedst at vandre i. Her er mest aktivitet blandt dyrene på grund af temperaturene og dermed også bedst for os at vandre. Disse vandreture kan være 3-5 timer afhængig af årstid og starter ved solopgang. Vandreture er altid i mindre grupper, således at vi forstyrrer dyrelivet mindst muligt. Det er langt fra altid, at vi kommer tæt på de store dyr og det er egentlig heller i formålet. Byder lejligheden sig og skønner guiden at vi kan nærme os forsvarligt, både at det er sikkert for os, men også uden at genere dyret, så gør vi det. Der er intet vovet over at tage på safari til fods, men tanken om hvad man kan møde, gør det til en spændende oplevelse. Det lyder måske underligt, men en erfaren guide nærmer sig gerne en løveflok der hviler, men skifter retning, hvis man er for tæt på bøfler, elefanter og flodheste. På walking safari er der i høj grad fokus på helheden i naturoplevelsen, stilheden og mulighed for at lære om træer, planer, insekter, fugle og hvordan naturen balancerer. I nogle af disse camps tager man på vandretur igen om eftermiddagen, men de camps hvor man i stedet kører, og dermed samme sted har kombinationen af vandreture og køreture, er meget populære.

Vandring med overnatning i bushen
Der er noget ultimativt over denne oplevelse. Det er overnatningsformen, som er i telt, og det at man er langt væk fra al civilisation, der skaber autenciteten i denne rejse - ingen motorstøj, kun få andre turister og så har man stort set Afrika for sig selv. Safariformen appellerer nok mest, hvis man har været en del gange i Afrika, men alle er velkomne. Turene kan være fra 3-7 dage og med vandring mellem campene. På nogle ture kan der indgå flere overnatninger i samme camp. Særligt fremhæver vi her Robin Pope Safaris,  der f.eks. har 1 uges walking safari i Luangwa Valley (juni - oktober). Det er ikke den billigste rejseform på grund af beliggenheden og en gruppestørrelse på 6 deltagere. Læs mere.

 

Aftal privat møde og gennemgang af mulighederne for jeres rejse.

Hvis I allerede er blevet godt inspireret, så ring og få en snak med os. Vi kan aftale at mødes til en nærmere gennemgang af muligheder eller vi kan lave et eller to forslag til jer, som kan bruges som udgangspunkt inden vi tager næste snak.