Har du lyst til at høre mere?

Luksus badeferie i paradis på Mauritius

Med temperaturer som sjældent ligger under 20 grader byder en badeferie på Mauritius på afslapning med sol og varme himmelstrøg i et sandt paradis. Selvom Mauritius de seneste år er blevet et mere og mere populært rejsemål er eksklusivitet og luksus stadig nøgleordet for en rejse hertil.

Mauritius betragtes som et “ungt” land. Araberne var de første, der opdagede øen for ca. 1000 år siden, men de mente ikke, den havde nogen handelsværdi, og der var ikke nogen indbyggere at konvertere til islam, så man forlod den igen. Nogle år senere kom portugiserne og forsøgte sig med husdyravl, der kunne bruges som proviant på deres ekspeditioner. De slog sig dog ikke ned.

Det var i begyndelsen af 1700-tallet, at hollænderne etablerede en base på øen. De eksporterede eksotiske træsorter og forsøgte sig med tobak- og sukkerrørsproduktion. Flere gange slog forsøgene fejl og ca. 100 år efter deres ankomst, gav de op, brændte alle deres bygninger og forlod øen.

 Franskmændene, der i mellemtiden havde erobret de omkringliggende øer, Rodrigues og Réunion, holdt øje med hollænderne og stod netop og manglede en havn i Det Indiske Ocean. Få år efter gjorde de krav på Mauritius og navngav den “Ile de France”. 

Mauritius ligger i et subtropisk klimabælte. De varmeste måneder er fra november til april med morgentemperaturer på 24 grader celcius og dagtemperaturer på 30 grader celcius. De kølige måneder, “vintermånederne”, april til oktober har morgentemperaturer på 18 grader celcius og dagtemperaturer på 24 grader celcius. Temperaturerne i højlandet midt på øen er køligere. Der kan forekomme cykloner på Mauritius mellem januar og marts med risiko for voldsomt stormvejr og meget kraftig nedbør, men det hører til sjældenheder.

Rejser til Mauritius:

Start din rejseoplevelse allerede nu. Bestil privat foredrag.

For 30 år siden rejste jeg på safari til Afrika for første gang. Det har været fantastiske år med rigtig mange rejser på egen hånd, med min familie og som safariguide. Intet er ændret hvad angår min interesse og begejstring for dyrelivet og sletterne - og jeg elsker at fortælle om Afrika og arrangere oplevelser - for alle der har rejsetanker i retning af Afrika.

Livingstone Safari er lige netop dem man ikke skal gå udenom når man planlægger en rejse. Vi arrangerer rejser i alle prisklasser og du kan være helt sikkert på at vi gør det rigtigt, og at vi vejleder dig omkring alle de vigtige forhold om rejsen - inden du beslutter dig.