Har du lyst til at høre mere?

Safari i Kenyas fire største områder

Kom på en fantastisk safari i fire af Kenyas største områder; Nairobi, Samburu, Lake Nakuru og Lake Naivasha samt Masai Mara. Turen byder på ni overnatninger og kan med fordel kombineres med en tur til Kenyas kyst, Zanzibar, Seychellerne eller Mauritius.

Dette er vores mest populære safarirejser i Kenya gennem de sidste 20 år. Den er ideel, hvis det primære med rejsen til Afrika er at få en rigtig god safarioplevelse og nogle få dage ved vandet. Vi fremhæver særligt elefantoplevelsen på denne safari, fordi der indgår 3 virkelig gode elefantområder på turen: Skovene i højlandet, Samburu og Masai Mara.

Men når ret skal være ret, så er oplevelsen med andre dyr måske endnu større, fordi der i de i alt 4 områder er utrolige forskelle i, hvilke arter man oplever. Kontrasten i de forskellige områders landskab giver et virkelig godt billede af, hvor forskelligt Afrika kan være.

Vores mest populære safarirejse gennem 20 år

Dag 1 Afrejse

Afrejse fra Danmark

Dag 2 Nairobi

Ankomst til Nairobi først på dagen. Modtagelse i lufthavnen og indkvartering på The Norfolk Hotel i byen. Om eftermiddagen er der arrangeret udflugt til Karen Blixens hus, der ligger uden for byen ved Ngong bakkerne.

Dag 3, 4 & 5 Samburu / Buffalo Springs

Safaristart. Fra Nairobi køres mod nord gennem det frodige højland ved Mount Kenya. Det er en dejlig køretur gennem vekslende landskaber. Vi ankommer til safarilodgen i Samburu ved frokosttid (ca. 6 timers kørsel). Her tilbringes 2 dage med safarikørsel tidlig morgen og eftermiddag. I Samburu lever den lille dik-dik antilope, netgiraffen, somali-strudsen, den smal stribede grevys zebra og oryx-antilopen. Hele den efterfølgende dag tilbringes i området. Vi opholder os en del tid ved floden, hvor der ofte er meget liv. Elefanterne søger til floden for at få deres bad, og krokodiller vogter i vandoverfladen efter uforsigtige antiloper. Hele sceneriet er fantastisk, og man oplever samspillet mellem dyrene.

De mest oplagte steder at bo er:  Samburu Simba Lodge (standard), Elephant Bedroom Camp (deluxe), Larsen Camp (deluxe)
Skal prisen have et ekstra tryk nedad, kan vi anbefale: Samburu Ashnil (budget), Samburu Sopa (budget)

Dag 6 Trætophotel

Vi kører mod syd til højlandet. Køreturen på ca. 3 timer går gennem smukke bjergrige omgivelser til Mount Kenyas opland. Der køres gennem skoven til et af de populære trætop-hoteller (treelodges). Resten af dagen tilbringes i selskab med blandt andet elefanter og bøfler, der tiltrækkes af det mudrede vandhul og den mineralholdig jord.

Indkvartering på The Ark i Aberdareskoven.

Dag 7 Rift Valley – Lake Naivasha

Der krydses over bjergene mod vest til gravsænkningen Rift Valley. Det er en safaritur gennem skoven og det bjergrige landskaber. Vi kører safari efter par timer gennem skoven og ankommer til Naivasha før frokost. Om eftermiddagen tager vi på en sejltur på Naivasha søen. Her er ser vi store flokke af flodheste og pelikaner. 

Indkvartering på Lake Naivasha Sopa Lodge.

Dag 8, 9 & 10 Masai Mara

Vi kører gennem The Rift Valley mod vest. Langs vejen oplever vi maasaifolket og deres deres kvæg, og i skyggerne under akacietræerne ser man de “ældste” holde råd. Vi ankommer til safarilodgen til sen frokost (ca. 6 timers kørsel). Masia Mara er et fantastisk safariområde, og vi tilbringer 3 dage her. Safariturene er tidlig morgen og eftermiddag frem til solnedgang. Programmet kan variere i forhold til dyrevandringer og særlige ønsker. Eksempelvis medbringer vi ofte picnic morgenmad eller frokost og kører lidt længere ture. Disse lidt længere ture planlægges bedst en dag i forvejen sammen med safariguiden.

Forholdene i Masai Mara er gode for løvefamilier, og ofte ser man store flokke på 10-20 individer. Ved Mara floden boltrer flodhestene sig i det brune vand. Den ser noget kluntet ud med sine op til 3 tons tunge krop, dog regnes flodhesten for et af Afrikas farligste dyr, når den forsvarer sit territorium. De store ar og skrammer på kroppen vidner om hannernes meget voldsomme indbyrdes kampe.

Vi har flere camps i Masai Mara. Vores anbefaling afhænger lidt af årstiden og jeres ønsker til stil og standard.

Dag 11 Turen slutter i Nairobi – hjemrejse eller forlængelse

Safarituren slutter, og der køres retur til Nairobi, hvorfra der kan fortsættes til Kenyas kyst, Zanzibar eller en anden destination. Bemærk at det er muligt at flyve retur til Nairobi fra Masai Mara eller direkte til Kenyas kyst.

Praktisk

 • Visum US$50
Tilbage til oversigten

Kort over rejsen

Kort over Elefanternes Afrika

Turen helt kort

 • Nairobi 1 nat
 • Samburu / Buffalo Springs 3 nætter
 • Højlandet 1 nat
 • Rift Valley 1 nætter
 • Masai Mara 3 nætter
Afrejse hver dag 8 overnatninger på safari Kenya Kombinér med Kenyas kyst & Mafia Island

Værd at vide

 • Afrejse hver dag
 • Samme safariguide på hele turen
 • Vælg mellem forskellige niveauer/typer af camps
 • Ruten kan justeres/udvides efter ønske
 • Safarikøretøj: 4x4 Landcruiser (maks. 6 personer)
 • Kan kombineres med Kenyas kyst, Mafia Island, Seychellerne og Zanzibar

Priser pr. person

januar/februar/marts fra kr. 24.350
april/maj/juni fra kr. 22.900
juli/august fra kr. 27.900
september/oktober fra kr. 26.900
november/december fra kr. 25.200

Pris baseret på 4 personer i safarikøretøjet
Tillæg ved 2 personer  fra kr. 3.900 pr. person
Kontakt os for børnerabat, familietur og lign.


Skriv til os

Start din rejseoplevelse allerede nu. Bestil privat foredrag.

For 30 år siden rejste jeg på safari til Afrika for første gang. Det har været fantastiske år med rigtig mange rejser på egen hånd, med min familie og som safariguide. Intet er ændret hvad angår min interesse og begejstring for dyrelivet og sletterne - og jeg elsker at fortælle om Afrika og arrangere oplevelser - for alle der har rejsetanker i retning af Afrika.

Livingstone Safari er lige netop dem man ikke skal gå udenom når man planlægger en rejse. Vi arrangerer rejser i alle prisklasser og du kan være helt sikkert på at vi gør det rigtigt, og at vi vejleder dig omkring alle de vigtige forhold om rejsen - inden du beslutter dig.